Način pripreme
U veliku posudu stavite prosejano brašno sa prstohvatom soli, praškom za pecivo i vanilom.
Dodajte šećer u prahu, jaje i hladni kravlji maslac, isečen na komade.
Umesite meko testo od maslaca. Podelite ga na dva jednaka dela.
U jedan dodajte 1 supenu kašiku prosejanog kakao i mešajte dok se ne dobije jednaka boja.
Uvijte oba dela u parče najlona i stavite u frižider na sat vremena.
Od ohlađenog testa otkidajte male komadiće (10 g) i napravite loptice.
Poređajte ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.
Ispecite loptice keksića sa maslacem na 180°C u prehodno zagrejanoj rerni na 10 minuta, nakon čega oladite na rešetci.
Lepite ih dve po dve različite boje sa tečnom čokoladom.
Neka vam je slatko sa ovim slepljenim kolačićima sa maslacem!
Napomena: Deo testa možete da obojite crvenom bojom i da napravite sve tri boje.