Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Dvobojni krem od bundeve i bele čokolade

Dvobojni krem od bundeve i bele čokolade

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Dvobojni krem od bundeve i bele čokolade
Fotografije: Kulinarna mreja
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dvobojni krem od bundeve i bele čokolade koji mazi nepce - kombinacija koju ćemo obavezno probati"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 800 g
  • šećer - 100 g
  • rum - 50 ml
  • cimet
  • vanila - 1 komad /2 g/
  • muskatni oraščić - prstohvat
  • za beli krem
  • ceđeno kiselo mleko - 300 g
  • bela čokolada - 150 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer - 80 g
  • za dekoraciju
  • bela čokolada - izrendana
  • orasi - pečeni
  • menta - listići
  • ribizla - zrnca
* merne jedinice

Način pripreme

800 grama bundeve očistimo od semenki i kore. Seckamo na kockice, stavljamo u tepsiju. Posipamo sa 100 g šećera i 50 ml ruma.

Pečemo na 180°C pola sata. Ostavljamo da se ohladi i pasiramo. Začinimo cimetom, 1 vanilom i prstohvatom muskatnog oraščića.

Za beli krem: U posudu stavljamo 300 g ceđenog kiselog mleka. U tankom mlazu i uz neprestano mešanje metalnom žicom za mućenje dodajemo 150 g bele čokolade istopljene na vodenoj pari.

U drugoj posudi mutimo 200 ml slatke pavlake sa 80 g šećera. Dodajemo u mleko i čokoladu. Pomešamo mešajući špatulom.

Serviramo u čašama tako što prvo stavljamo krem sa belom čokoladom, nakon toga krem od bundeve, beli krem. Ostavljamo da se stegne.

Dvobojni krem od bundeve i bele čokolade dekorišemo izrendanom belom čokoladom, pečenim orasima, listićima mente i zrncima ribizle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: