Način pripreme
800 grama bundeve očistimo od semenki i kore. Seckamo na kockice, stavljamo u tepsiju. Posipamo sa 100 g šećera i 50 ml ruma.
Pečemo na 180°C pola sata. Ostavljamo da se ohladi i pasiramo. Začinimo cimetom, 1 vanilom i prstohvatom muskatnog oraščića.
Za beli krem: U posudu stavljamo 300 g ceđenog kiselog mleka. U tankom mlazu i uz neprestano mešanje metalnom žicom za mućenje dodajemo 150 g bele čokolade istopljene na vodenoj pari.
U drugoj posudi mutimo 200 ml slatke pavlake sa 80 g šećera. Dodajemo u mleko i čokoladu. Pomešamo mešajući špatulom.
Serviramo u čašama tako što prvo stavljamo krem sa belom čokoladom, nakon toga krem od bundeve, beli krem. Ostavljamo da se stegne.
Dvobojni krem od bundeve i bele čokolade dekorišemo izrendanom belom čokoladom, pečenim orasima, listićima mente i zrncima ribizle.