Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica kapricioza

Domaća pica kapricioza

Una87Una87
Šegrt
111187
Domaća pica kapricioza
Fotografije: Lenka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
68 min.
Porcije
4
"Ko je za parče pice? Brzo jedan lajk!"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/3 pakovanje
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 k.k.
  • so - 1 k.k.
  • brašna - 400 g
  • ulje - 50 ml
  • nadev
  • šunka - 100 g
  • kačkavalj - 250 g
  • pelat u konzervi - 300 g
  • šampinjoni - 6 kom.
  • origano - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu dodati brašno i napraviti udubljenje kako bi stavili kvasac i šećer. Naliti vodom i umesiti testo.

Posuti solju i preliti uljem. Zamesiti testo i prekriti krpom. Neka odmori pola sata.

Razvući testo i premazati pelatom iz konzerve. Prekriti testo šunkom. Kačkavalj narendati i posuti šunkom.

Posuti origano po kačkavalju. Šampinjone iseći tanko i staviti na kačkavalj.

Peći u rerni na 300 stepeni 8 minuta.

Domaća pica kapricioza je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Najbolja od svih
11.08.2022 21:24