Način pripreme
Pomešajte sve sastojke za testo - brašno, kvasac, maslinovo ulje i vodu. Mesite dok se potpuno ne sjedini, dok ne dobijete vazdušasto i meko testo.
Gotovo testo za picu za podlogu se ostavlja da naraste oko 1 sat. Zatim pokrijte krpom oko 2 sata dok se ne udvostruči.
Naraslo testo se razvije u kore dužine 20-25 cm i debljine oko 5 mm.
Testo se stavlja u nauljeni pleh, a zatim prekriva kriškama paradajza. Prelijte maslinovim uljem.
Pecite oko 10 minuta, zatim dodajte preostale sastojke za prilog- mocarelu, isečenu na kockice, kisele krastavčiće u kolutovima.
Masline se iseku na polovine, očiste im se koštice, pečurke na kriške, a paprike na kolutove.
Pecite picu Kaprićoza dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Pogledajte i koliko se testa koristi za picu i kako se pravilno peče pica.