Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica Kapričoza

Pica Kapričoza

EfrosiaEfrosia
Džedaj
54118011
Pica Kapričoza1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Ovu picu zovu Kapričoza jer je toliko ukusna i bogata da može da zadovolji čak i najhirovitije ljubitelje dobre hrane!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • kvasac - 25 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili biljno ulje
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • paradajz - 400 g
  • mocarela - 300 g ili sir
  • kiseli krastavčići - 100 g
  • masline - 1 šaka, zelene
  • pečurke - nekoliko komada, marinirane
  • paprike - 1 komad iz turšije, crvena
  • paprike - 1 komad iz turšije, zelena
  • biber
  • bosiljak - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke za testo - brašno, kvasac, maslinovo ulje i vodu. Mesite dok se potpuno ne sjedini, dok ne dobijete vazdušasto i meko testo.

Gotovo testo za picu za podlogu se ostavlja da naraste oko 1 sat. Zatim pokrijte krpom oko 2 sata dok se ne udvostruči.

Naraslo testo se razvije u kore dužine 20-25 cm i debljine oko 5 mm.

Testo se stavlja u nauljeni pleh, a zatim prekriva kriškama paradajza. Prelijte maslinovim uljem.

Pecite oko 10 minuta, zatim dodajte preostale sastojke za prilog- mocarelu, isečenu na kockice, kisele krastavčiće u kolutovima.

Masline se iseku na polovine, očiste im se koštice, pečurke na kriške, a paprike na kolutove.

Pecite picu Kaprićoza dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Pogledajte i koliko se testa koristi za picu i kako se pravilno peče pica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: