Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Adobo na filipinski način u Instant Potu

Adobo na filipinski način u Instant Potu

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Adobo na filipinski način u Instant Potu
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Utonite u magiju filipinske kuhinje s ovim jelom adobo"

Potrebni sastojci

  • pileći pataci - 4 komada
  • soja sos - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • đumbir - otprilike 1 prst dug (može i više ukoliko ste fanovi)
  • kari
  • beli luk - 6 čenova
  • paprika - 1 komad (ako volite ljuto, uzmite ljutu papriku)
  • lovorov list
  • pirinač - 200 g
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Kod kuće ne volimo ljuto zbog toga uvek menjam recepte tako da oni budu odgovarajući za naš ukus. Naravno, ako vi volite, uvek možete da dodate.

Priprema:

Uzela sam batake i po njima sam napravila nekoliko razreza. Poređala sam ih u posudu i pokrila sitno iseckanim đumbirom i paprikom. Dodala sam lovorove listove, so, kari i zalila sam soja sosom i sirćetom. Ostavila sam u frižider na odstoji otprilike sat vremena.

Za to vreme sam orpala pirinač, stavila sam u kuker, sipala sam vodu (treba da ga pokriva), so i čubar i uključila sam pod pritiskom na 3 minute. Nakon završetka programa pritisak sam ručno ispustila. Prebacila sam ga u posudu sa poklopem i ostavila sa strane da čeka svoj red.

U posudu kukera sam stavila malo masnoće i uključila na funkciju Saute. Kada se masnoća zagrejala, batake odstajale u marinadi sa poređala sa kožicom okrenutom nadole.

Zapekla sam ih sa oba kraja dok se nije pojavila zlatkasta boja. Nakon toga sam sipala marinadu unutra i 1 čašu vode. Ostavila sam da malo krčka 10 minuta, a nakon toga sam stavila poklopac da se zapeče i na funkciji air fryer zapekla sam na 10 minuta na 190°C.

Servirala sam Adobo na filipinski način - pirinač, a na njega bataka i zalila sam ostatkom od sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: