Način pripreme
Za početak pripremanja ovog tajlandskog recepta grubo rendamo polovinu đumbira. Stavljamo ga u usnu duplju opravog i poslušenog celog pileta zajedno sa limunskom travom i polovinom limete. Da bi ostale arome kanapom vezujemo noge pilenceta.
Sledeća stvar koju treba da uradimo jeste da pomešamo 1 kašičicu kari paste sa maslinovim uljem i da namažemo celo pile. Istrljamo ga solju i crnim biberom.
Zagrevamo rernu na 180 stepeni sa ventilatorom i pečemo pilence tako što smo ga blago pokrili folijom. Nakon 35 minuta skidamo foliju i dodajemo krompir, koji smo iseckali na krupne komade. Izmešamo ga sa dobijenim sosom. Pečemo još 40 minuta dok se krompiri ne skuvaju, a pile ne dobije zlatastu koricu.
U posebnoj šerpi propržimo kari pastu i ostali đumbir otprilike 2 minute. U smesu dodajemo kokosovo mleko i šećer i kuvamo dok se sos blago ne zgusti.
Takođe stavljamo riblji sos i sok od ostale limete. Dobijenu smesu sipamo u pile i kuvamo desetak minuta. Prilikom serviranja Massaman kari piletine u rerni posipamo kiirikijem.
To je! Uživajte u aromatičnom piletu sa krompirom!