Način pripreme
Recept počinjemo pripremom kora.
Kore: Petnaest jaja polupamo i razdvojimo žumanca i belanca u različite duboke posude. Belanca u jednoj posudi mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera. Kad završite sa dodavanjem šećera mutiti dok ne postane šlag kao sneg čvrst.
Belu čokoladu iseći na kockice i staviti na paru da se topi. Dodati i iseckani maslac i spojiti sa belom čokoladom pa ostaviti zajedno da se otopi na pari. Polako mutiti belanca i nastaviti sa dodavanjem istopljene bele čokolade i maslaca. Kad se doda čokolada i maslac, početi sa dodavanjem brašna i nastaviti sa mućenjem.
Kad se završi mućenje staviti kore da se peku. Potrebno nam je šest kora pa možete posebno da pečete ili možete da ispečete 3 kore pa da delite na dva dela. Ja sam tako pravila, pekla sam tri kore i delila na dva dela.
Staviti pekarski papir na pleh i jednu trećinu smese naliti na pekarski papir. Peći desetak minuta na 250 stepeni i ostaviti da se ohladi . Kad se prva kora ophladi iseći na dva dela. Ponoviti postupak još dva puta sa ostatkom smese.
Fil: Odvojena žumanca koja su u jednoj posudi umutiti dok ne postanu svetla pa staviti da se kuvaju na pari, pa dodati šećer i ostaviti da se kuva na pari uz konstantno mešanje.
Iseckati čokoladu na kockice i dodati u žumanca da se zajedno na pari kuva, pa kad se čokolada rastopi dodati iseckani maslac da se kuva. Kad se rastopi maslac, skinuti sa vatre i ostaviti sa strane da se malo ohladi. Slatku pavlaku umutiti pa dodavati smesu od žumanaca i čokolade i mutiti zajedno.
Ređanje torte: Na jednu koru premazati napravljeni fil, pa staviti drugu koru i ponavljati postupak do kad imate kora i fila.
Glazura: Iseckati belu čokoladu i iseckati maslac i istopiti na pari, pa preliti preko poslednje kore . Crnu čokoladu iseckati sa maslacem i staviti da se otopi na pari i napraviti šare po beloj glazuri.
Umutiti slatku pavlaku pa sa strane tortu premazati slatkom pavlakom.
Ostaviti snežnu tortu u frižider da se ohladi preko noći, pa sutradan konzumirati.