Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Fileti grdobine iz rerne

Fileti grdobine iz rerne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Fileti grdobine iz rerne
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Jednostavan i ukusan recept za sve ljubitelje ribe."

Potrebni sastojci

  • grdobina - 1 kom.
  • ljubičasti luk - 2 kom.
  • maslinovo ulje - 4 s.k.
  • bujon - 500 ml
  • brašno - 1 s.k.
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skinuti kožu i glavu sa grdobine, pa je iseći na filete. Glavu od grdobine nemojte bacati već je sačuvajte u zamrzivaču za riblju čorbu. Posolite i pobiberite filete grdobine.

Staviti maslinovo ulje na tiganj . Ljubičasti luk iseći na kolutove i staviti na ulje da se kratko proprži.

Filete grdobine poređajte u vatrostalni pekač, a preko fileta dodajte izdinstan luk, ali bez ulja.

Na ostatku ulja napraviti zapršku od brašna i bujona. Preliti grdobinu sosem i staviti da se peče u rerni 30 minuta na 200 stepeni.

Filete grdobine iz rerne poslužite sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Veliko hvala.
08.01.2022 21:25
Vanjica
Vanjica
Prelepo
30.12.2021 23:58