Način pripreme
U duboku posudu narendajte bundevu i pomešajte je sa grizom.
U drugoj posudi pomešajte kiselo mleko sa šećerom, uljem, praškom za pecivo, jajima i vanilom.
Promešajte dobro i uzmite jednu koru, namažite je sa nekoliko kapi maslaca u preko nje stavite drugu koru.
Namažite sa 4 kašike smese sa kiselim mlekom. Pospite preko kore obilno narendanom bundevom sa grizom, pospite orasima.
Uvijte u rolnu i ostavite u posudu za pečenje, postavljenu papirom. To uradite i sa ostalim korama za pitu.
Nakon što ste uvili rolne, namažite ih preostalom smesom kiselog mleka. Isecite rolate i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne postanu zlataste.
Nakon što izvadite iz rerne bundevaru ostavite da se ohladi i posle pospite šećerom u prahu.
Moja bundevara sa grizom je gotova.