bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita od Bundeve»Prelivena bundevara sa grizom

Prelivena bundevara sa grizom

Maria SimovaMaria Simova
Početnik
9341023k255
Prelivena bundevara sa grizom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
02/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
25
"Da li želite da zajedno pripremimo ukusnu bundevaru? Evo i recepta"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g maslaca /200 ml rastopljenog)
  • za suvu smesu
  • griz - 5 supenih kašika
  • šećer - 10 supenih kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 150 g, mleveni
  • za bundevu
  • bundeva - 1 kg, očišćena
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesia
  • za preliv
  • šećer - 300 g
  • voda - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte suve sastojke i ostavite sa strane do trenutka kad vam zatrebaju. Izrendajte očišćenu bundevu, dodajte i šećer, vanilin šećer i stavite da vri na tihoj vatri, dok ne ispari sok - oko 10-15 minuta. Podelite na 5 jednakih delova.

Uzmite jednu koru i namažite je rastopljenim maslacem i pospite sa 2 supene kašike suve smese. Uzmite drugu koru, stavit eje preko prve i ponovo namažite maslacem i pospite sa 2 supene kašike suve smese.

Uzmite treću koru, namažite maslacem i pospite sa jednim od 5 delova smese od bundeve. Uvijte u rolat po dužoj strani i stavite u pravougaoni namazan pleh.

Tako uradite i sa preostalim korama, isecite bundevaru na male komade i prelijte sa preostalom mašću. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pečenu bundevaru ostavite da se potpuno ohladi. Pripremite preliv za to vreme, pomešajte šećer i vodu i stavite na vatru da provri, 5 minuta posle toga prelijte hladnu bundevaru vrelim sirupom. Ostavite da se potpuno oladi i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: