bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovane tikvice sa Patafri pohovanjem

Pohovane tikvice sa Patafri pohovanjem

Mariana Petrova IvanovaMariana Petrova Ivanova
Početnik
1k1085k176
Pohovane tikvice sa Patafri pohovanjem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
14/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Koliko tikvica se dobije, toliko ćemo jesti sa mlečnim sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • brašno - 320 g
  • jaja - 3 komada
  • voda - 200 ml (vruća)
  • pivo - 200 ml
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca i žumanca. Mikserom umutite belanca dok ne dobijete vazdušast sneg.

Žumanca umutite sa vodom, pivom, uljem i brašnom. Pažljivo dodajte u njih belanca i promešajte žičanom mutilicom.

Ostavite smesu ua pohovanje da odstoji tridesetak minuta.

Isecite tikvice i posolite ih. Ostavite da odstoje isto vreme.

Zagrejte dovoljnu količinu ulja u tiganju. Jednu po jednu potapajte tikvice u smesu i pržite dok ne dobiju lepu zlatastu boju.

Ocedite na kuhinjskom ubrusu i servirajte toplo.

Pohovane tikvice sa Patafri pohovanjem su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: