Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pohovane tikvice sa mlevenim mesom

Pohovane tikvice sa mlevenim mesom

Pohovane tikvice sa mlevenim mesom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Evo kako izgleda perfektno meze uz pivo. Neka nam oproste dame koje su na dijeti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad /velika/
  • mleveno meso - 500 g
  • peršun - sušeni
  • biber
  • so
  • jaja - 3 komada
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ako hoćete, ogulite tikvicu. Isecite je na kolutove i posolite. Neka odstoji 30 minuta, kako bi otpustile vodu.

Pomoću okruglog kalupa napravire rupu u sredini svake tikvice. Mleveno meso pomešajte sa začinima.

Rupe koje ste napravili popunite mlevenim mesom i pritisnite sa obe strane.

Razbijte jaja i umutite ih. Zagrejte ulje u tiganju.

Jedan kolut tikvice uvaljajte u brašno, pa zatim u jaja i stavite da se prži dok ne porumeni. Tikvice stavite na ubrus, kako bi se suvišna masnoća ocedila.

Poslužite sa sosom od belog luka i kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: