Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Neobičan srpski kačamak

Neobičan srpski kačamak

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k60
Neobičan srpski kačamak
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
15/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Postoji momenat kada se čoveku jede nešto jednostavno, prosto i ukusno - to je momenat za srpski kačamak"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • voda - 2 šolje i 1/2
  • so - po ukusu
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sir - 2 supene kašike, izmrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu sa malo soli na ringlu da prokuva. Izaberite najbolju šerpu s obzirom na to da će jelo prskati i sa tiganjem vam neće biti mnogo udobno.

Čim se to desi u nju sipajte kukuruzno brašno. Počnite da mešate drvenom kašikom, ukoliko osetite da smesa počinje da gori, smanjite jačinu ringle. Pokretima kašike treba da pokušavate da bockate grudvice od kukuruznog brašna.

Čim ste dobro promešali smesu da se dobije glatka gusta kukuruzna kaša, skinite posudu sa ringle i servirajte u dva tanjira ravnomerno.

U drugoj posudi zagrejte maslac. Čim dosstigne temperatura blizo do prženja, sipajte u njega i alevu papriku. Dobro promešajte i smesom zalijte pripremljeni kačamak.

Odozgo stavite i izmrvljeni sir.

Neobičan srpski kačamak možete da servirate kako toplog, tako i ohlađenog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: