Način pripreme
Stavite vodu sa malo soli na ringlu da prokuva. Izaberite najbolju šerpu s obzirom na to da će jelo prskati i sa tiganjem vam neće biti mnogo udobno.
Čim se to desi u nju sipajte kukuruzno brašno. Počnite da mešate drvenom kašikom, ukoliko osetite da smesa počinje da gori, smanjite jačinu ringle. Pokretima kašike treba da pokušavate da bockate grudvice od kukuruznog brašna.
Čim ste dobro promešali smesu da se dobije glatka gusta kukuruzna kaša, skinite posudu sa ringle i servirajte u dva tanjira ravnomerno.
U drugoj posudi zagrejte maslac. Čim dosstigne temperatura blizo do prženja, sipajte u njega i alevu papriku. Dobro promešajte i smesom zalijte pripremljeni kačamak.
Odozgo stavite i izmrvljeni sir.
Neobičan srpski kačamak možete da servirate kako toplog, tako i ohlađenog.