Način pripreme
Stavljamo pirinač sa malo vode da provri, poklopimo poklopcem i ostavljamo tako dok ne upije vodu.
Svinjsku belu džigericu, meso i srca sitno iseckamo i stavljamo ih u duboku posudu.
u njih dodajemo sitno iseckanu slaninu, praziluk, luk, pirinač, posipamo solju, crnim biberom, pimentom i muskatnim oraščićem i dobro umesimo.
Počinjemo da punimo svinjski bahur pomoću fišeka i mašinice za mlevenje mesa ne koristeći nož za sečenje.
Napunimo smesu u creva bez da ih trpamo vezujući ih na kraju.
Domaći bahur izbockamo na mestima debelom iglom.
Ređamo bahur u šerpu sa dnom pokrivenim rešetkom ili glatkim štapićima vinove loze.
Sipamo vodu da ga pokrije i stavljamo na umerenu vatru.
Kuvamo dok se bahur ne skuva.
Vadimo i ostavljamo da se ohladi i tada konzumiramo domaći bahur sa prazilukom.