Slana rozen torta

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Slana rozen torta1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Za svaku prazničnu trpezu - ukusna i efektna slana rozen torta"

Potrebni sastojci

  • rozen kore - 1 pakovanje
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • kačkavalj - 50 g
  • praška šunka - 300 g
  • majonez - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sjediniti majonez s kiselom pavlakom ili sirom i sve dobro promešati.

Na tacnu staviti prvu koru i premazati je s 2 kašike fila. Poredjati listove šunke i njih premazati u tanjem sloju filom. Dovoljna je 1 kašika. Preklopiti drugom korom i postupak ponavljati dok ne utrošite sve sastojke.

Po vrhu gornje kore ne premazati fil već je pritisnuti nekim težim predmetom da se kore lepo spoje s filom. Ostaviti je bar 2 sata u frižideru. Nakon toga premazati gornju koru filom i narendati kačkavalj.

Slanu rozen tortu seći na kocke i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: