Način pripreme
Kora
Istopiti 120 g margarina u to dodati 120 g brašna i malo soli i to malo propržiti. Skuvati pola litra mleka.
Dok je mleko vrelo sipati ga postepeno u proprženu masu uz mešanje varjačom.
Masa postane kao krem za Princess krofne. Kada se masa prohladiti dodati 5 žumanca i posebno umućenih 5 belanca.
Od ove mase ispeći dve kore u manji četvrtasti pleh. Pleh obloziti obloziti folijom. Peći dok ne porumene. Kad se ispeče izgleda kao da nije dobro pečena.
Fil
Izmešati 2 kisele pavlake, i dve kašike domaćeg sira (mek). Preko prve kore premazati fil, zatim naredjati šunku isečenu malo deblje pa ponovo premazati filom.
Zatim dođe druga kora pa opet fil. Slanu tortu ukrasiti rendanim kačkavaljem ili tvrdim domaćim sirom.
Seći na štangle.
Slanu torta sa šunkom poslužite kao predjelo.