Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa kurkumom, bosiljkom i šargarepom

Špagete sa kurkumom, bosiljkom i šargarepom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Špagete sa kurkumom, bosiljkom i šargarepom
Fotografije: Iliana Parvanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Mnogo aromatične, zaljubljeni smo u ukus ovih špageta"

Potrebni sastojci

  • špagete - 400 g
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • kurkuma - 1/3 kašičice
  • kumin - 1/3 kašičice
  • himalajska so - 1 i1/2 šolja
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 1 kašičica
  • nana - 1 prstohvat, mrvljen
  • bosiljak - 3 prstohvata, mrvljen
  • smeđi šećer - 1/3 kašičice
  • voda - 1.2 l
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo u šerpu vodu da provri. Za to vreme isečemo luk na srednje sitne kocke i šargarepu na fine trakice.

Dodajemo ih u uvrelu vodu, zajedno sa himalajskom soli i nerafinisanim suncokretovim uljem. Posle tog kad malo omekša povrće dodajemo i špagete, izlomljene na dva dela. Rasporedimo ih malo da budu pokrivene vodom.

Promešamo da se ne lepe. Malo kad omekšaju dodajemo i začine - kurkumu, kumin, smeđi šećer od šećerne trske, suve i sitno izmrvljene nanu i bosiljak. Mešamo neprestano trljamo po dnu šerpe da se ne zalepe.

Nakon što dodamo špagete, više ne poklapamo da može da ispari masa i da ne budu vodene, ali uprkos tome, ako ima još malo, čak i kada špagete budu gotove, možemo ih ostaviti još malo (skinemo šerpu sa vatre) da voda ispari.

Serviramo ih tople! Imaju slatkast ukus, koji daje smeđi šećer. Aromatične su i zdrave zbog bosiljka!

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: