Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Svinjska rebarca sa pirinčem i spanaćem u rerni

Svinjska rebarca sa pirinčem i spanaćem u rerni

Svinjska rebarca sa pirinčem i spanaćem u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Rebarca u rerni je omiljena sintagma mnogima. I ne može biti drugačije - čak aroma koja dolazi iz celog kvarta dok spremate nešto slično je neponovljiva"

Potrebni sastojci

  • rebarca - 600 - 700 g, svinjska
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 3 kašike, marinirane +marinada
  • spanać - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • so
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite povrće.

Zagrejte rernu. Isecite luk i šargarepe i stavite ih u posudu za pečenje zajedno sa uljem. Izdinstajte ih dok ne omekšaju.

Dodajte spanać i oprani pirinač. Promešajte. Kuvajte još 5 minuta.

Poređajte rebarca koja ste prethodno skuvali. Nalijte bujon - jednu šolju. Dodajte i jednu šolju mlake vode. Začinite solju. Stavite marinirane pečurke i 3 kašike marinade.

Pecite u umerenoj rerni dok rebarca ne preplanu, a pirinač i povrće ne omekša.

Na sredini pečenje možete da okrenete rebarca.

Gotovo jelo pospite biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: