Način pripreme
U posudi se pomešaju pčelinji med i šećer. Dodaju se vanila, cimet i đumbir.
Dodaju se jaja uz neprestano mešanje, nakon toga i ulje. Smesa se meša neprestano dok ne postane glatka. Na kraju se dodaje i soda za hleb.
Postepeno se dodaje prosejano brašno uz neprestano mešanje, dok smesa ne postane teška za mešanje.
Prebacuje se na radnu površinu posutu brašnom i dodatno se zamesi rukama, pri čemo se dodaje po malo brašna dok testo ne prestane da se lepi.
Treba da se dobije meko, sjajno testo sa kojim se lako radi. Testo se pokriva folijom za sveže čuvanje da se ne suši, dok radite.
Odseče se loptica od njega i razvija se oklagijom na nabrašnjenoj radnoj površini i metalnim kalupima se iseku kolači. Tako se uradi sa celim testom.
Prebacuju se u posude postavljene papirom za pečenje i peku se na umerenoj temperaturi - oko 160 stepeni na srednjoj rešetku i sa uključenim ventilatorom dok ne porumene.