Način pripreme
Istopite kvasac i šećer u toploj vodi, a so pomešajte sa brašnom.
Sačekajte nekoliko minuta i pomoću viljuške postepeno dodajte vodu s kvascem u brašno. Kada počne da postaje teško za mešenje viljuškom, uključite ruke.
Mesite otprilike 10 minuta dok ne dobijete mekano i elastično testo.
Testo ostavite u posudi, unapred nauljenoj i prekrijte folijom, na otprilike 45 minuta dok ne udvoji svoj obim.
Naraslo testo za picu razdelite na pola. Polovinu uvijte u foliju i zamrznite za sledeći dan. Od ostalog dela možete napraviti 4 posebne pice.
Svaku loptu testa pospite s malo brašna, prekrijte folijom i ostavite da odmori 15 minuta. Ovo će vam pomoći da ga razvijete na tanko.
Pospite brašno na čistu površinu i svaku loptu razvijte na debljinu otprilike 0.5 cm.
Na foliju stavite malo maslinovog ulja, pospite brašnom i osnove od testa stavite jednu na drugu. Tako uradite i sa ostalima, ređajući ih jednu na drugu.
Jednostavno testo za mekanu picu treba da odmori u frižideru.
Kada ste spremni da ispečete picu, unapred zagrejte rernu na 250 stepeni.
Stavite paradajz sos, raspoređujući ga po celoj osnovi od testa.
Rasporedite ostale proizvode koje želite da koristite, začinite sa soli i pecite otprilike 7-10 minuta, dok korica ne dobija prijatnu boju i ne postane hrskava.