Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći majonez»Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)

Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
2
"Domaći veganski majonez kojeg možete poslužiti uz omiljeno jelo"

Potrebni sastojci

  • akvafaba - 100 ml, voda iz teglice sa leblebijama
  • ulje - 200 ml, biljno ulje
  • limunov sok - otprilike 2 supene kašike, sveže ceđen, po ukusu
  • leblebija - otprilike 3 supene kašike
  • crni biber - 1 - 2 prstohvata, mleveni
  • himalajska so - ½ kašičice, po ukusu
  • smeđi šećer - 1 prstohvat, Demerara, za ukus
* merne jedinice

Način pripreme

Recept za veoma brz i jednostavan domaći veganski mjonez sa akvafabom, gotov za tačno 2 minute!

U visoki bokal pasatora sipamo sastojke: 100 ml vode od leblebija iz teglice ili konzerve - Akvafaba, 2 supene kašike sveže ceđenog limunovog soka, 3 pune supene kašike leblebije iz tegle i začine - 1-2 prstohvata mlevenog crnog bibera, ½ kašičice himalajske soli - po ukusu i posipamo prstohvatom smeđeg šećera od šećerne trske u kristalima Demerara, za balansiranje ukusa.

Pasiramo pasatorom otprilike minutu i nakon toga pasirajući dodajemo ulje u malom malzu dok se ne dobije gust majonez.

Gotov je!

Poslužujemo naš veganski majonez sa vodom od leblebija u posudici za sos za zalivanje salate, krompir salate, špageta, pečenih krompira ili domaće pice.

Neobično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: