Način pripreme
Recept za veoma brz i jednostavan domaći veganski mjonez sa akvafabom, gotov za tačno 2 minute!
U visoki bokal pasatora sipamo sastojke: 100 ml vode od leblebija iz teglice ili konzerve - Akvafaba, 2 supene kašike sveže ceđenog limunovog soka, 3 pune supene kašike leblebije iz tegle i začine - 1-2 prstohvata mlevenog crnog bibera, ½ kašičice himalajske soli - po ukusu i posipamo prstohvatom smeđeg šećera od šećerne trske u kristalima Demerara, za balansiranje ukusa.
Pasiramo pasatorom otprilike minutu i nakon toga pasirajući dodajemo ulje u malom malzu dok se ne dobije gust majonez.
Gotov je!
Poslužujemo naš veganski majonez sa vodom od leblebija u posudici za sos za zalivanje salate, krompir salate, špageta, pečenih krompira ili domaće pice.
Neobično ukusno!