Nežni kolači sa grizom

Nežni kolači sa grizom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Kolači sa grizom u koje svako želi da zabode viljušku - i kako da ne, pogledajte ih samo"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • brašno 150 g
  • šećer - 150 g
  • griz - 1 supena kašika
  • za krem
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • maskarpone - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • kakao - 1 supena kašika, 100%
  • marmelada - od šljiva
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za nežne kolače sa grizom prvo odvojite belanca od žumanaca. Stavite ih u dve posude. Žumanca umutite sa 1/4 šećera da se dobije sipkast beli krem. Belanca umutite sa ostalim šećerom da se dobiju tvrdi vrhići. Sjedinite obe smese i dodajte prosejano brašno i griz u malim količinama.

Izmešajte laganim, vrtložnim pokretima. Sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadite i ostavite da se ohladi. Isecite na dva dela. Jedan deo namažite marmeladom oid šljiva, a drugim zatvorite.

Umutite pavlaku sa šećerom i malo pre nego što isključite dodajte kakao i maskarpone sir.

Odozgo špricajte ružice i pospite kakaom pre nego što servirate gotove kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: