Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa grizom i voćem

Torta sa grizom i voćem

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Torta sa grizom i voćem
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 5
18/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Toliko laka i toliko ukusna - dva razloga da odmah zasučete rukave i da je pripremite"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • pšenični griz - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja, samleveni
  • šećer - 1 šolja
  • jabuke - 1 komad, velika
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • za fil
  • kiselo mleko - 280 g ceđeno
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • želatin - 1 kesica
  • voće u filu
  • kivi - 2 komada
  • banane - 1 komad
  • jagode - 6 komada
  • za ukras
  • jagode
  • kivi
  • ribizla
  • menta - listići
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje kore:

Umutite jaja viljuškom sa prstohvatom soli. Dodajte rendanu jabuku, nemojte cediti sok. Dodajte preostale sastojke, presthodno rastvorite prašak za pecivo u limonovom soku.

Promešajte spatulom. Sipajte smesu u kalup za torte / moj je prečnika 26 cm/, dno, koje je obloženo papirom za pečenje, a ivice se mažu kravljim maslacem.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Okrenite koru na tanjir, skinite papir, a kad se ohladi ponovo stavite ring oko kore.

Pripremanje fila:

Slatka pavlaka, dobro ohlađena se umuti mikserom na gust krem. Pomešajte gusto kiselo mleko sa šećerom u prahu i jednom kesicom vanilinog šećera, nakon toga dodajte u slatku pavlaku.

Za to vreme prelijte sa 4-5 supenih kašika vode jedan paket želatina i ostavite da nabubri. Nakon toga ugrejte želatin na pari, da postane tečan i dodajte ga u krem.

Dobro promešajte i sipajte polovinu krema preko kore u kalupu. Odozgo poređajte krupno isečeno voće - jagode na dva dela, banane na četvrtine po dužini i kriške kivija.

Poređajte u krug, a da bude zanimljivije napravite lagan nagib. Posle prilikom serviranja, će se videti svo voće u svakom isećenom parčetu. Preko voća nanesite krem.

Ostavite u frižideru na 2-3 sata. Ukrasite odozgo sa još voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: