Način pripreme
Pripremanje kore:
Umutite jaja viljuškom sa prstohvatom soli. Dodajte rendanu jabuku, nemojte cediti sok. Dodajte preostale sastojke, presthodno rastvorite prašak za pecivo u limonovom soku.
Promešajte spatulom. Sipajte smesu u kalup za torte / moj je prečnika 26 cm/, dno, koje je obloženo papirom za pečenje, a ivice se mažu kravljim maslacem.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Okrenite koru na tanjir, skinite papir, a kad se ohladi ponovo stavite ring oko kore.
Pripremanje fila:
Slatka pavlaka, dobro ohlađena se umuti mikserom na gust krem. Pomešajte gusto kiselo mleko sa šećerom u prahu i jednom kesicom vanilinog šećera, nakon toga dodajte u slatku pavlaku.
Za to vreme prelijte sa 4-5 supenih kašika vode jedan paket želatina i ostavite da nabubri. Nakon toga ugrejte želatin na pari, da postane tečan i dodajte ga u krem.
Dobro promešajte i sipajte polovinu krema preko kore u kalupu. Odozgo poređajte krupno isečeno voće - jagode na dva dela, banane na četvrtine po dužini i kriške kivija.
Poređajte u krug, a da bude zanimljivije napravite lagan nagib. Posle prilikom serviranja, će se videti svo voće u svakom isećenom parčetu. Preko voća nanesite krem.
Ostavite u frižideru na 2-3 sata. Ukrasite odozgo sa još voća.