Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Namaz»Topljenica sa paradajzom i mladim lukom

Topljenica sa paradajzom i mladim lukom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
466965k131
Topljenica sa paradajzom i mladim lukom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
24/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Šta čekate - umočite krišku u topljenicu sa paradajzom i mladim lukom i poželite prijatno svima"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1/2 velike tegle, 370 ml, mleveni (domaći paradajz pire)
  • mladi luk - 1 velike vezica, zelena pera
  • peršun - 1 šaka, svež
  • šarlan - 3 - 4 kašike, po ukusu (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • so - 1/3 kašičice, himalajska (po ukusu)
  • biber - mleveni 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Topljenicu spremamo tako što u posudu sipamo iz tegle domaće konzerviran mleveni baštenski paradajz - paradajz pire.

U njega dodajemo pera mladog luka, prethodno oprana i isečena. Na kraju začinjavamo predjelo od paradajza himalajskom solju, mlevenim biberom i šarlanom (nerafinisanim suncokretovim uljem).

Mešamo i serviramo sa svežim hlebom za umakanje. Brza, jednostavna i ukusna topljenica sa paradajzom i mladim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: