bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Janija»Jagnjetina sa mladim lukom

Jagnjetina sa mladim lukom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k737112k
Jagnjetina sa mladim lukom
Fotografije: Maria Georgieva
1 / 2
04/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Predlažemo vam jedan klasičan recept za jagnjetinu, koji mogu spremiti i potpuni početnici u kuhinji. Ponekad se savršenstvo krije u jednostavnosti"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 900 g
  • luk - 3 glavice
  • mladi luk - 1 kg
  • ulje - 6 kašika
  • margarin - 3 kašike
  • paradajz - 1 šolja
  • brašno - 6 kašičica
  • aleva paprika - 3 kašičice
  • univerzalni začin - 2 kašike
  • biber
  • peršun
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso staite u posoljenu vodu da se kuva i kad bude gtovo, izvadite ga i bujon procedite.

U ulju i margarinu prodinstajte sitno iseckane glavice luka.

Kada luk postane staklast, dodajte brašno i mešajte, dok ne porumeni.

Zatim dodajte alevu papriku, paradajz i prelijte bujonom koji ste izdvojili.

Kada počne da ključa, dodajte mladi luk, iseckan na duže komadiće - oko 2 - 3 cm.

Dodajte vegetu kada luk omekša, a zatim biber i skuvno meso.

Neka se sve zajedno malo prokrčka, pa preko posipajte peršun i posolite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: