Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Pašteta»Pašteta od jaja sa avokadom i karfiolom

Pašteta od jaja sa avokadom i karfiolom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811425k
Pašteta od jaja sa avokadom i karfiolom
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"A kakve ćemo domaće bruskete napravite sa ovom paštetom od jaja...prste ćete polizati"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • avokado - 1/2 komada, uzreo
  • karfiol - 1/2 šolje, nalomljen
  • maslac - 2 kašike
  • himalajska so - 2 - 3 prstohvata, po ukusu
  • biber - 1 - 2 prstohvata, po želji (mleveni)
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavan i brz recept za zdravu paštetu od jaja sa avokadom i karfiolom - omiljena kombinacija ukusa koja se pamti.

1. Skuvamo dva jaja da budu tvrda oko 7 minuta.;

2. U odvojenoj maloj šerpi skuvamo pola šolje nalomljenog karfiola u malo vode, začinjenog prstohvatom himalajske soli;

3. U duboku posudu sipamo dobro oceđen skuvani karfiol, dva tvrdo skuvana i već oljuštena jajeta, polovinu avokada (dobro skinutpg od kore pomoću kašike) i 2 pune kašike maslaca;

4. Začinjavamo sa 1-2 prstohvata bibera i 3 prstohvata fine himalajske soli - po ukusu;

5. Izgnječimo viljuškom i dobro promešamo sve sastojke dok ne dobijemo blago kremastu konzistenciju paštete / predjela.

Po želji serviramo raskošnu paštetu od jaja sa avokadom i karfiolom za mazanje prepečenih kriški, dvopeka, domaćeg hleba, integralnih krekera ili domaćih brusketa.

Sjajan ukus - omiljen deci i odraslima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: