Način pripreme
Jednostavan i brz recept za zdravu paštetu od jaja sa avokadom i karfiolom - omiljena kombinacija ukusa koja se pamti.
1. Skuvamo dva jaja da budu tvrda oko 7 minuta.;
2. U odvojenoj maloj šerpi skuvamo pola šolje nalomljenog karfiola u malo vode, začinjenog prstohvatom himalajske soli;
3. U duboku posudu sipamo dobro oceđen skuvani karfiol, dva tvrdo skuvana i već oljuštena jajeta, polovinu avokada (dobro skinutpg od kore pomoću kašike) i 2 pune kašike maslaca;
4. Začinjavamo sa 1-2 prstohvata bibera i 3 prstohvata fine himalajske soli - po ukusu;
5. Izgnječimo viljuškom i dobro promešamo sve sastojke dok ne dobijemo blago kremastu konzistenciju paštete / predjela.
Po želji serviramo raskošnu paštetu od jaja sa avokadom i karfiolom za mazanje prepečenih kriški, dvopeka, domaćeg hleba, integralnih krekera ili domaćih brusketa.
Sjajan ukus - omiljen deci i odraslima!