Način pripreme
Zamesiti testo od navedenih sastojaka. Kada više ne može da se mesi varjačom, mesiti rukama testo nekih 5 minuta. Podmazati vanglicu uljem i samo testo, prekriti ga i ostaviti da se udvostruči na toplom 1, 5 h.
Potom testo samo blago premesiti, samo ga preklopiti i staviti u malo veći plastični sud (jer će još porasti) koji ste isto prethodno malo namazali uljem kako se testo ne bi zalepilo. Isto učiniti i sa poklopcem, blago ga nauljite.
Ovo testo se može odmah koristiti a i držati u frižideru do 3 dana. Po potrebi uzimati testo, praveći duguljaste ili okrugle hlepčiće na način da se samo blago rastegnu i spljošte.
Ovakve hlepčiće možete da ispećete u tavi bez ulja poklopljeno, u rerni ili kao podlogu za picu, ali isto tako i u aparatu za sendviče. Aparat prethodno dobro zagrejati i staviti hlepčiće, peći 5 min.
Napomena: Ovo testo možete praviti i od čistog belog mekog brašna ili bilo kog drugog brašna.