Nestandardna keks torta

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Nestandardna keks torta
Fotografije: Kulinarna mreja
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
"Koliko nestandardna, toliko je i ukusna ova keks tortica"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • esencija vanile - 1 kašičica
  • maskarpone - 500 g
  • tečna čokolada - 5 kašika
  • sveže mleko
  • keks - 1 pakovanje, obiično
  • pekan orasi - pečeni, za posipanje
  • pistaći - pečeni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo 300 ml tečne slatke pavlake, 3 kašike šećera u prahu i kašičicu esencije vanile. Mutimo dok ne dobijemo vazdušast krem. Dodajemo postepeno 500 g maskarponea i mutimo dok ne dobijemo vazdušast, gladak krem.

Podelimo krem na dva jednaka dela. U jedan dodajemo 5 kašika tečne čokolade (ja sam je istopila malo na pari, da bude tečnija, inače je tvrda) i mešamo dobro špatulom. Drugi krem ostavljamo beo.

U duboki tanjir sipamo sveže mleko i umačemo keks (koristila sam običan). Ostavljamo malo da upiju mleko i omekšaju. Poređamo u posudu za pečenje jedan red u mažemo braon kremom. Nakon toga opet red keksa, beli krem. I tako ređamo. Završavamo kremom. Dobro je da posuda bude manje, tako će omiljena keks torta biti viša.

Pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru tokom jedne noći.

Serviramo u tanjiru, a kašikom za sladoled uzimamo od ukusne torte da se dobiju loptice. Posipamo istucanim pečenim pekanom i pistaćem.

Dekorišite nestandardnu keks tortu sa čokoladnim kapljicama, tečnom čokoladom, listićima mente ili čime god da vam se sviđa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: