Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Nestandardna čokoladna torta

Nestandardna čokoladna torta

ElenaElena
Šegrt
2327610
Nestandardna čokoladna torta
Fotografije: Elena
1 / 4
17/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Kladite se na nestandardno - probajte ovu neverovatno ukusnu čokoladnu tortu"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • urme - 100 g
  • orasi - 200 g
  • kokosovo ulje - 1 kašika (može i bez njega)
  • za mus
  • crna čokolada - 160 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 1 kašika
  • kora od pomorandže - narendana od jedne pomorandže
  • esencija - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu se samelju urme i orasi dok se ne dobije lopta. Smesa podseća na plastelin i lako se rasporedi kao osnova za tortu u posudi za pečenje sa zidovima koji se skidaju ili kalupu prečnika 22 cm.

U maloj posudi se zagreje pavlaka koja treba da je polu vruća ali ne i vrela. Stavljaju se parčići čokolade u šerpu sa pavlakom i meša se dobro dok se ona ne homogenizuje.

Dodaje se grudva maslaca i žumance od jaja. U odvojenoj posudi sa prstohvatom soli muti se belance dok se ne dobije gusta pena.

Dodaje se u čokoladnu smesu uz blago mešanje. U ovaj mus, po želji, možete da dodate koru pomorandže, rum, drugu esenciju, koštunjavo voće ili dodatak kakao.

Mus se sipa preko kore sa urmama i orasima. Ostavlja se da se stegne 2 sata u frižideru. Savršen i lak desert!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: