Način pripreme
Izmrvite keks ili sameljite u blenderu, dodajte mekani maslac, kakao, espreso i šećer.
Promešajte dobro, sipajte smesu u kalup za tortu, pritisnite dobro prema dnu kalupa. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate krem.
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca na gust sneg sa prstohvatom soli.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku. Rastopite na pari dve vrste čokolade sa prstohvatom soli i kakaom. U rastopljenu čokoladu dodajte po jedno žumance, neprestano mutite mikserom.
Potopite želatin u malo hladne vode da nabubri, rastopite u mikrotalasnoj, sipajte u čokoladnu smesu. Dodajte pavlaku u čokoladu i mutite mikserom. U malin porcijama dodajte umućena belanca, mešate lagano spatulom.
Sipajte krem na osnovu i stavite u frižider na 6 sati.
Ukrasite čokoladnu tortu po ukusu.