Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata

Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata
Fotografije: Gabriela Tsulin
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Čak i da ste na dijeti možete da budete mirni, jer vam se ništa od ovog čokoladnog rolata neće zalepiti"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • eritritol - 30 g, u prahu
  • prašak za pecivo - 5 g
  • kakao - 20 g, prirodni, 22% masnoće
  • bademi - 100 g, sirovi
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • čokolada - 100 prirodna, 85 % kakaoa
  • za dekoraciju
  • čokolada - 100 g, prirodna, 85 % kakaoa
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca zajedno sa eritritolom u sneg.

Nakon toga dodajte jedno po jedno žumanca uz neprestano mešanje silikonskom žicom za mućenje.

Sameljite sirove bademe u brašno i dodajte ih u smesu zajedno sa praškom za pecivo i kakaom. Pažljivo izmešajte da ne bi spala pufnastost smese.

Rasporedite smesu u tepsiju koju ste prethodno pokrili papirom za pečenje.

Pecite koru za čokoladi rolat na srednjem nivou u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Čačkalicom za zube proveravajte da li je gotovo.

Pečenje kod mene je oduzelo otprilike 10-12 minuta.

Izvadite tepsiju iz rerne i okrenite na vlažni ubrus.

Uvijte u rolat i ostavite da se ohladi,

Pripremite krem tako što istopite prirodnu čokoladnu na vodenoj pari i dodajte je u maskarpone. Dobro izmešajte.

Uvijte rolat i skinite papir za pečenje.

Koru namažite kremom i uvijte u stegnuti slatki rolat.

Zatim uzmite jedan list folije sa mehurićima i odozgo ga premažite istopljenom prirodnom čokoladom. Prebacite foliju na rolat tako da ga pokrije.

Zatim stavite rolat u frižider da se stegne, pažljivo skinite foliju.

Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata sa bademima i šumskim voćem po želji.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: