Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pršuta»Sušeno meso bez konzervansa

Sušeno meso bez konzervansa

Sušeno meso bez konzervansa
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
1
"Evo kako se sprema ukusno domaće sušeno meso bez konzervansa"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 1 komad
  • morska so - 1 pakovanje
  • čubar
  • aleva paprika - ili dimljena, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravljenje ovog sušenog mesa bez konzervansa operite file i osušite ga. Uzmite posudu za pečenje i pokrijte dono polovinom pakovanja soli. Stavite odozgo svinjski file i pokrijte ga čvrsto preostalom polovinom soli.

Stavite u frižider i ostavite tako 48 sati. Izvadite i bacite so. Operit dobro meso i posudu. Napunite vodom, stavite meso i staite ponovo u frižider, ali ovaj put na 24 sata. Izvadite, operite i osušite.

Stavite začin za sušeno meso u posudu i uvaljajte file sa svih strana. Zakačite ga i ostavite napolju da se osuši.

Ja nisam imala tu mogućnost i zato sam ostavila moje sušeno meso u frižideru, na rešetki, dve nedelje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: