Način pripreme
Prethodno pripremite zelenu salatu sa čerijem i narom i ostavite na hladom dok pripremate omlet i škampe.
Napravite smesu od jaja. U posudi umutite 4 jaja sa prstohvatom soli. Ako koristite slane alge smanjite količinu soli. Takođe, možete da dodate 1 kašičicu pirinčanog vina kako biste smanjili aromu jaja.
Zagrejte tiganj sa nelepećim premazom otprilike 10/15 cm prečnik. Ako koristite veći tiganj, možda ćete morati da napravite više smese od jaja za omlet.
Ravnomerno namažite kvalitetni tiganj koji se ne lepi biljnim uljem. Zagrejte na srednjoj vatri na 1-2 minute. Ako koristite veću tepsiju, možda ćete morati da napravite više smese od jaja.
Počnite da kuvate.
Sipajte smesu od jaja u tiganj i ravnomerno je rasporedite naginjući tiganj kružnim pokretima. Ostavite na 1-2 minuta dok se dno ne zapeče, ali odozgo ali malo sirovog jajeta.
Odozgo dodajte list algi. Zalepite koru na omlet i okrenite u tanjir, ukoliko želite da kora bude odozgo. Druga varijanta je još u tiganju da počnete da uvijate omlet sa korom tako što će tako ona ostati unutra u rolatu od omleta.
Ohladite ga.
Stavite uvijeno jaje u pljosnatu podlogu od bambusa i uvijte prostirku iznad i oko nje. Pažljivo stisnite oiko spoljašnje strane kako biste oblikovali lepši rolat. Ako nemate podlogu od bambusa, možete ovo da preskočite. Ostavite ga da se ohladi barem 10 minuta pre nego što ga oblikujete.
Isecite - nasecite direktno na komade otprilike 4/5 cm.
Servirajte:
Servirajte ovaj suši omlet u nori korama sa zelenom salatom i sotiranim škampima po želji, kriškom dimljenog lososa. Uživajte u odlično, ukusnom i zdravom doručku!