Način pripreme
Rerna - 180 stepeni; Radi se sa kalupom za tortu prečnika oko 22-24 cm, sa prstenom, pokrivenim papirom.
Mikserom se umute jaja i šećer dok ne pobele. Dodaje se pavlaka, masnoća, vanila, so i meša se na slaboj brzini miksera.
Brašno i prašak za pecivo se prvo proseju i nakon toga se u porcijama dodaju u smesu.
Promešaju se žicom za mućenje. Dodaje se narendana kora limuna i sok od pola limuna. Polovina smese se sipa u kalup. Ostavlja se sa strane.
Borovnice se promešaju sa skrobom i sokom od pola limuna i dodaje se, ali samo polovina voća.
Odozgo se sipa i drugi deo testa i pokriva se drugom polovinom voća.
Voćni kolač se peče na 170-180 stepeni oko 25-30 minuta. Nakon što se ohladi, posipa se šećerom u prahu.
Kolač sa borovnicama po starom receptu je spreman za serviranje.