Način pripreme
Bundeva se veoma dobro opere.
Seče se na četiri dela.
Svaki deo se očisti od semenki.
Veoma dobro se opere nakon čišćenja semenki kako bi se uklonili ostaci od žilica.
Svi komadi bundeve se ređaju u duboku tespiju u očišćeni deo ka dole.
Zalivaju se hladnom vodom tako da se pokrije tepsija.
Ostavlja se u hladnoj vadi na 30 minuta, nakon čega se bundeva još jednom opere.
Komadi bundeve se seku u rešetkastu tepsiju koja odozdo ima drugu tepsoiju da ne bi kapljalo prilikom pečenja.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 250°C 30 minuta.
Kada se ispeče, pečena bundeva se vadi iz rerne.
Izbocka se viljuškom.
Med se izmeša sa cimetom dok se cimet u potpunosti ne istopi i dok se ne dobije homogena smesa.
Bundeva se veoma dobro namaže medom tako što se sipa po jedna kašika u udubljenje bundeve.
Ostavlja se da upije i servira se topla bundeva sa šumskim medom po starom receptu.