Način pripreme
Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi, kako bi omeknuo.
Muti se sa šećerom mikserom na viokom stpenu.
Jaja se mute u penu.
Dodaju se u tankom mlazu u maslac uz neprestano mešanje mikserom.
Speltino brašno se proseje.
Dodaje se prašak za pecivo, kakao, so i vanila.
Veoma dobro se izmeša.
Brašno se pomeša sa maslacem da se dobije homogena smesa.
Orasi se kupno iseckaju i dodaju se u testo.
Testo se sipa u pravougaonu tepsiju dimenzija 20x30 cm, prethodno namazanu uljem.
Peče se 25 minuta u prethodno tagrejanoj rerni na 200°C na srednjem nivou rerne.
Nakon pečenja se vadi iz rerne i odstoji u kalupu 20 minuta kako bi se ohladilo, nakon čega se stavlja da se u potpunosti ohladi na kuhinjskom roštilju.
Ukusni brauni se seče na komade.
Odozgo na čokoladni kolač se izrenda mlečna čokolada.
Krem sir se izmeša sa šećerom u prahu.
Na svaki komad se stavlja krem.
Speltini čokoladni brauni se ukrašavaju orasima i šarenim čokoladnim bombonicama.