Način pripreme
Skuvamo špagete u ključaloj vodi sa himalajskom solju i malo šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje).
Čim su gotove, u slučaju da ima mnogo viška vode, iscedimo, a ukoliko je malo - izmešamo i ostavljamo da je upiju.
U drugu šerpu sipamo 2 šolje vode i čim provri sipamo 1 srednji krompir - oguljen i iseckan na sitne kockice.
Peremo sveže naprane listiće koprive, krupno ih iseckamo (pomoću kuhinjskih makaza) i dodajemo ih u krompire. Čim povrće počne da mekš - začinjavamo po ukusu himalajskom finom solju, crnim biberom, alevom paprikom i kuminom.
Kada su kockice od krompira u potpunosti skuvane, a kopriva omeknula - skidamo na kratko šerpu sa ringle i sameljemo pasatorom dok se ne dobije fino mleven zeleni sos.
Dodajemo u njega špagete i vraćamo na 2-3 minutice šerpu na ringlu, ne prestajući sa mešanjem kako bi se špagete obojile i začinile.
Još tople sipamo po porcijama i posipamo kačkavaljem kako bi se istopio od toplote. Po želji posipamo s malo izmrvljenih oraha, s obzirom na to da su odlična kombinacija sa koprivom.
Jednostavne za pravljenje - Zelene špagete sa koprivom i kačkavaljem, odgovarajuće za zasitan ručak tokom proleća!
Neobično Ukusno!