Način pripreme
Potopite sušene vrganje u otprilike 200 ml vruće vode na 15-20 minuta dok ne omekšaju. Zatim ih izvadite i sitno naseckajte.
Sačuvajte tečnost tako što je procedite kroz sito, kako bi se uklonile eventualne nečistoće.
Špagete skuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju. Ocedite ih, ali sačuvajte malo vode otprilike 100 ml za sos.
Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju. Dodajte beli luk i zapržite ga kratko dok prijatno ne zamiriši.
Dodajte mleveno meso koje ste iskidali na komade željene veličine.
Dodajte naseckane vrganje i dinstajte ih 3-4 minute. Sipajte tečnost od potapanja vrganja i ostavite da se krčka dok ne ispari do pola. Dodajte ljutenicu i ostavite još 3 minute na ringli.
Sipajte pavlaku i ostavite da uzavri. Smanjite ringlu i dodajte narendani kačkavalj. Mešajte dok se ne istopi i sos ne postane homogen. Ako je previše gust, dodajte malo sačuvane vode od špageta.
Začinite solju i crnim biberom po ukusu.
Dodajte skuvane špagete u tiganj s sosom. Dobro izmešajte kako bi se ravnomerno pokrile.
Špagete rasporedite u tanjire i pospite narendanim kačkavaljem i svežim biljem ukoliko želite.
Narendajte kačkavalj kako biste pokrili svaku porciju.
Možete dodati malo limunovog soka za svežinu ili prstohvat ljute aleve paprike, ako volite pikantan ukus.
Prijatno samojim špagetama sa kačkavaljem i sušenim vrganjima!
Pogledajte još kako lako da ocedite špagete i koji začini najbolje idu uz špagete.