Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kačkavalj u rerni»Kačkavalj u rerni sa koprivom

Kačkavalj u rerni sa koprivom

Kačkavalj u rerni sa koprivom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kombinacija kačkavalja i koprive je jedna od stvari koja nam je danas izmamila osmeh"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • sušena kopriva - 2 kašike
  • sitni sir - 200 g
  • kačkavalj - 200 g rendan
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 puna kašičica
  • speltino brašno - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa malo soli i bibera po ukusu. Dodajte sitni sir, rendani rendani kačkavalj, suvu koprivu.

Promešajte viljuškom, dodajte speltino brašno i prašak za pecivo.

Posolite i sipajte smesu u mali pravougaoni pleh za kolač na papir za pečenje.

Zapečeno jelo pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni do lepe zlatne boje, oko 25-35 minuta, dok se čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Izvadite jelo iz rerne, dobro je da se ohladi pa da se seče, ali možete ga seći i dok je još toplo.

Kačkavalj u rerni sa koprivom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: