Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Pasta od maslina

Pasta od maslina

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pasta od maslina
Fotografije: Marina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Predstavljamo vam najboljeg prijatelja prepečenih kriški bageta"

Potrebni sastojci

  • masline - 300 - 400 g crne bez koštica ili 50/50 crne i zelene
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike, Ekstra devičansko
  • paradajz - 3 sušena
  • bosiljak - 1 sveža grančica
  • sirće - 1 kašika, balzamiko
  • kapari - 1 kašika
  • parmezan - 60 g rendan, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sušeni paradajz potopite u maslinovo ulje na 30 minuta, ocedite ga i izmiksajte zajedno sa očišćenim maslinama i kaparima u multipraktiku ili blenderu.

Zatim smesu prebacite u činiju i pomešajte je sa sirćetom, maslinovim uljem i sitno seckanim bosiljkom.

Poslužite pastu od maslina na tostiranom bagetu.

Po želji možete dodati u pastu od maslina i 50-60 g rendanog parmezana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: