Jelo od zelja, maslina i paradajz pirea

12/05/2019
"Aromatična prolećna gozba, od koje ćemo garantovano sipati drugu porciju "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zelje - 200 - 250 g (1 veza)
  • luk - 1 komad
  • nana
  • so
  • biber
  • kari
  • masline - 1/2 šolje, bez koštica
  • pardajz pire - 1 - 2 supeen kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo listove zelja. Očistimo od žilica. Stavljamo očišćene listove u šerpu, prelivamo vodom, dodajemo prstohvat soli i stavljamo da provri. Kad listovi promene boju, prosipamo vodu, prelivamo hladnom vodom i ocedimo dobro listove u cediljki.

U posudu za kuvanje sipamo ulje. Stavljamo oceđeno zelje, masline, izrendani luk, biber, so i nanu po ukusu. Uključujemo ringlu i dinstamo, mešajući.

Kad provri tečnost, posipamo alevom paprikom i brašnom. Promešamo nekoliko puta i nastavljamo da mešamo i sipamo vodu (približno 1 l). Ostavljamo jelo da se kuva, bez poklopca, pazimo da ne ispari.

Mešamo periodično. Nekoliko minuta pre nego što bude gotovo dodajemo paradajz pire. Kuvamo dok jelo ne dobije dovoljnu gustinu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar