Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabijice od đumbira za male koledare

Gurabijice od đumbira za male koledare

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Gurabijice od đumbira za male koledare
Fotografije: Sevdalina Irikova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
25
"Gurabijice od đumbira za bližnje, za goste i za koledare"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g + još za dodatno mešenje (ukoliko je potrebno)
  • smeđi šećer - 160 g
  • jaja - 1 komad, veličina L
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • maslac - 100 g
  • javorov sirup - 3 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi miksera prvo mutimo maslac koji je na sobnoj temperaturi i šećer dok ne pobeli. U smesu dodajemo javorov sirup (ili med) i jaje. Mutimo još 2-3 minute.

U drugoj posudi pomešamo suve sastojke - prosejano brašno, prašak za pecivo, so i aromatične začine. Dobro ih pomešamo i dodajemo ih u smesu od maslaca i jaja.

Mutimo dok smesa ne postane homogena. Vadimo gotovo testo i stavljamo ga na nabrašnjenu radnu površinu.

Dodatno ga mesimo i stavljamo ga u nauljenu posudu. Uvijamo ga streč folijom i stavljamo ga na hladnom mesto na otprilike sat vremena.

Razvijamo testo koje se odmorilo oklagijom na nabrašnjenoj radnoj površini u list debljine 0.5 cm. Pomoću kalupčića sečemo oblikovane gurabijice koje ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pečemo ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 10-12 minuta.

Kada se ohlade ređamo ih u kutiju ili odgovarajuću staklenu teglu, spremne da dočekamo male halapljive koledare.

Gurabijice od đumbira za male koledare su čudesne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: