Način pripreme
1. Oljuštite pečurke od spoljne kore. Nije dobro da ih perete, jer upijaju vodu, ali ako je neophodno, učinite to na kratko ispod tekuće vode, kako se ne bi previše ovlažile. U ovom slučaju je dobro da ih operete, jer ćete koristiti i drške, a one se teško ljušte.
2. Nasecite pečurke na listiće po dužini, a beli luk oljuštite i nasecite na tanke kolutove.
3. Zagrejte maslac i maslinovo ulje, pa prvo stavite beli luk i nekoliko sekundi nakon toga pečurke. Tiganj treba da je širok i da namirnice budu u jednom sloju, ne jedna preko druge. Ovo je potrebno kako bi se pečurke dobro zapržile i uhvatile koricu, a ne da se dinstaju ili kuvaju, jer će ispustiti tešnost. Ako se to desi, previše će se skupiti i neće biti mekane i ukusne.
4. Pržite samo nekoliko minuta, 3 do 4, uz povremeno mešanje. Napraviće se sos, ali će on lakše ispariti i ostaće ga malo, koliko je potrebno da pečurke ostanu sočne.
5. Začinite pečurke u tiganju sa malo soli, bibera i origana i sipajte ih u tanjir. Odozgo narendajte kačkavalj i poslužite ih tople.
Ove pečurke u tiganju sa belim lukom i kačkavaljem su brzo i ukusno meze!
Prijatno!