Način pripreme
Iseckajte luk i propržite ga na ulju. Dodajte čenove belog luka i iseckani kiseli kupus. Dodajte vodu koja treba da bud dva prsta iznad proizvoda.
Začinie solju i dinstajte dok kupus ne omekša. Možda će biti potrebno da dospete vodu. Dodajte začine i alevu papriku.
Ostavite vodu da ispari. Sipajte pirinač, dodajte vodu prema vsti pirinča. Lim je upio tečnost, skinite sa ringle i ostavite nadev za pitu sa kiselim kupusom da se ohladi.
Pripremite veliki tiganj. Podmažite zidove i dno s malo ulja. Počnite da sastavljate pitu sa pirinčem.
Stavite 2 kore za pitu, njihovi krajevi da štrče napolju. Namažite masnoćom svaku koru, a na drugu nanesite nadev. Savijte krajeve ka unutra.
Pecite pitu u tiganju. Zatvorite poklopcem i ostavite na 15 minuta. Okrenite sa druge strane takođe da se zapeče. Možete da pomognete sebi poklopcem.
Servirajte brzu pitu u tiganju sa pirinčem i kiselim kupusom i uživajte.