Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita u Tiganju»Brza pita u tiganju sa pirinčem i kiselim kupusom

Brza pita u tiganju sa pirinčem i kiselim kupusom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78916k974
Brza pita u tiganju sa pirinčem i kiselim kupusom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
03/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Sa velikim uživanjem ćete jesti oba komada ove pite u tiganju sa pirinčem i kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 komada, fine
  • kiseli kupus - 250 g
  • peršun - 1 supena kašika, iseckan
  • so
  • luk 100 g
  • ulje - 5 supenih kašika + za premazivanje
  • majčina dušica - 2 prstohvata, sušena
  • čubar - 2 prstohvata, izmrvljen
  • pirinač - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i propržite ga na ulju. Dodajte čenove belog luka i iseckani kiseli kupus. Dodajte vodu koja treba da bud dva prsta iznad proizvoda.

Začinie solju i dinstajte dok kupus ne omekša. Možda će biti potrebno da dospete vodu. Dodajte začine i alevu papriku.

Ostavite vodu da ispari. Sipajte pirinač, dodajte vodu prema vsti pirinča. Lim je upio tečnost, skinite sa ringle i ostavite nadev za pitu sa kiselim kupusom da se ohladi.

Pripremite veliki tiganj. Podmažite zidove i dno s malo ulja. Počnite da sastavljate pitu sa pirinčem.

Stavite 2 kore za pitu, njihovi krajevi da štrče napolju. Namažite masnoćom svaku koru, a na drugu nanesite nadev. Savijte krajeve ka unutra.

Pecite pitu u tiganju. Zatvorite poklopcem i ostavite na 15 minuta. Okrenite sa druge strane takođe da se zapeče. Možete da pomognete sebi poklopcem.

Servirajte brzu pitu u tiganju sa pirinčem i kiselim kupusom i uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: