Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Moja hajdučka šubara

Moja hajdučka šubara

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Moja hajdučka šubara
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Hajdučka šubara sa bogatim nadevom - jedemo sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 600 g
  • so - 1 kašičica, ravna
  • ulje - 3 supene kašike
  • topla voda - 300 ml
  • sveži kvasac - 20 g
  • za nadev
  • svinjsko meso - 800 g
  • luk - 1 glavica, velika
  • paprike - 2 komada, zelena i crvena
  • ulje - 4 supene kašike
  • crni biber - po ukus
  • so - po ukusu
  • uni sos - 2 supene kašike
  • origano - 0.5 kašičice
  • kačkavalj - 180 g
  • jaja - 1 komad
  • aleva paprika - za posipanje
  • origano - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa testom, prosejte brašno i dodajte so, izmešajte i oblikujte udubljenje. U njega sipajte toplu vodu i ulje, umesite meko testo. Pokrijte testo i ostavite da naraste na sat vremena.

Za to vreme pripremite nadev, isecite meso na tanke trakice ili male kockice. Isecite paprike na trakice, a luk na polumesece.

Zagrejte ulje i dodajte meso, propržite na kratko i pospite crnim biberom po ukusu i dodajte uni sos. Dinstajte dok ne ostane na masti i ne promeni svoju boju i ne postane zlatkasto.

Dodajte iseckano povrće i ponovo pržite do masti na kraju kuvanja posipte origanom. Ostavite proprženo meso sa povrćem da se ohladi.

Na nabrašnjenu radnu površinu okrenite naraslo testo i rukama rastegnite koru veću od dna tepsije (tepsija je prečnika 30 cm).

Pokrijte dno tepsije papirom za pečenje i stavite pažljivo koru odozgo tako što krajevi treba da vise. Rasporedite nadev po kori koja pokriva samo dno. Krajeve koji vise pokupite i savijte odozgo tako što u sredini ostane rupa.

Umutite jaje i odozgo namažite šubaru. U ostalo jaje dodajte kačkavalj iseckan na male kockice i popunite smesom, rupa na šubari.

Hajdučku šubaru pospite alevom paprikom i origanom. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C i pecite dok ne bude gotovo testo dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja.

Ispečenu hajdučku šubaru namažite s malo maslaca i pokrijte na 10 minuta pre serviranja.

Unikatno ukusna hajdučka šubara!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: