Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina ispod šubare

Svinjetina ispod šubare

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Svinjetina ispod šubare
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Napravili smo vam jedno neverovatno ukusno jelo za vas - meka svinjetina sa pečurkama ispod korice kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 800 g, svinjski vrat bez kosti
  • majonez - 200 g
  • kačkavalj - 300 g
  • pečurke - 240 g, iz konzerve
  • voda - 1 šolja
  • so
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Vratne šnicle poređajte u tepsiju jednu do druge, posipajte preko so i biber po želji, dobro ih premažite majonezom i stavite preko njih iseckane pečurke.

Za ovaj recept sam koristila konzervirane pečurke, a vi možete koristiti i sveže, mada u ovom slučaju su blanširane bolje.

Sipajte čašu vode između šnicli, tako da vodite računa da voda ne stigne do majoneza. Ako se majonez pomeša sa vodom, ipak ništa nije strašno, ali je poželjno da bude na šniclama.

Prekrijte tepsiju aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče oko sat vremena.

Izvadite tepsiju, sklonite foliju i preko posipajte rendanim kačkavaljem, pa vratite ponovo da se peče 10 minuta, dok se ne uhvati zlatna korica od kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: