Moja Sečenica

TanqTanq
Početnik
32
Moja Sečenica
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Kod mene je ispala savršeno, sada očekujem da se i vi pohvalite sa vašom"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1/2 supene kašike
  • brašno - 1 kg
  • maslac - oko 150 - 200 g, čist
  • sir - 300 - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka (bez masalca i sira) zamesite testo, podelite ga na tri lopte. Ostavite da odstoje oko 10 minuta. Nakon toga uzmite jednu loptu, razvucite je onoliko, koliki je prečnik pleha (28 ili 32).

Razvučenu koru stavite u namazan pleh i namažite sa malo maslaca i pospite sirom i tako sledeća kora.

Kad stavite i treću razvijenu koru, isecite na komade i u proreze stavite rastopljeni maslac.

Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotova (oko 50-60 minuta).

Želim da pojasnim da se, u nekim krajevima u Bugarskoj, umesto masalca, kore mažu kiselom pavlakom, ali meni se lično to ne dopada, zato što pavlaka mnogo pokvasi kore i bude malo lepljivo.

Razume se, to je moje mišljene - vi možete probati i sa pavlakom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: